Swazi- Laura

Folk ringer alltid och väcker mig! Igår ringde en säljare från DN eftersom jag läst deras nättidning i en 2 månaders trial. Hon snackade in mig på att fortsätta prenumerera på den i 6 mån för 400kr. Hon sa att om jag flyttar till Sverige inom den tiden så kan jag byta till papperstidningen gratis om jag vill. Var tydligen rabatt, för annars kostar ett år runt 3000kr. Så, även om jag inte läser den varje dag så blev jag övertalad ;)

Sen idag ringde telefonen 9.30, då hade jag just vaknat och jag hatar att svara när man har sån där raspig röst. Jag ringde tillbaka ett par minuter senare istället, det var the social welfare office och de sa att de blandat ihop kopian på mitt pass med någon annan så jag var tvungen att komma in och ta med passet så de kunde göra en ny kopia. Klantigt! Killen var iallafall väldigt trevlig. Han sa att han skulle göra klart mitt ärende idag och det lät som att jag skulle få lite pengar trots allt. Hoppas det!

Jag åt frukost och gick dit klockan 10, tog bara ett par minuter, är så mycket lättare när man har ett namn att nämna, en person som ska hjälpa en, för då får man hjälp snabbt och slipper köa.

Nu har jag läst ett låååångt mail från Seans syster Laura i Swaziland. Hon skriver inte ofta men när hon gör det så är det oftast uppdateringar hon skickar till alla vänner och familj som behandlar jobbet, situationen i landet, vad hon gör på fritide etc. Intressant läsning. Hon jobbar som Community developer för en organisation i Mbabane (huvudstaden) och har bott där sen augusti 2007. De jobbar med olika projekt, t ex just nu så håller de på med olika grupper med barn och deras vårdnadshavare (varav många inte är släkt eftersom de riktiga föräldrarna dött i aids) och får dem att leka, sjunga etc. för att komma varandra närmare och för barnen att lära sig saker. De håller även på med projekt där de hägnar in mark och bygger trädgårdar vid olika center etc. Hon jobbar på en Swazi organisation, så hon är enda vita personen på sitt jobb, så det är inte en europeisk hjälporganisation utan landets egen. Men hon är med i UNICEF projekt och olika saker också.

Nu ska jag nog ta mig till Leisureland ute i Salthill och simma tror jag, det var ett bra tag sen, och så får man rabatt när man är arbetslös såg jag ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0