Jobberbjudande och hårkatastrof

Idag har det varit så regnigt och ruskigt på eftermidagen/kvällen, så med min vanliga tur så ser det väl ut så imorgon också när man ska vara uppklädd och fin.... Var ok väder innan dock, så jag hade ut mina tavlor på bakgården och tog kort till hemsidan (http://www.ceciliadanell.com).



Sen, efter att ha fixat och beskurit bilderna och uppdaterat hemsidan så gick jag till An Tobar Nua, det kristna fiket på vår gata. Är inte kristen, men brukar gå dit för de har billig och god mat! Man får en megamugg med kaffe och kan hämta mer hur mycket man vill gratis. Jag åt en burrito och satt och läste i Pink Floyd boken i nån timme och sen gick jag till Penney's för att möta Sean efter jobbet. Där köpte jag tights till imorgon och sen gick vi och köpte en ny skjorta till Sean som han kan ha imorgon, för han hade ingen fin långärmad, bara kortärmade. Sen gick han till Amnesty fiket medan jag stretade bort till Radisson SAS och i regnet och blåsten (det stora paraplyet vände sig ut och in och jag trodde aldrig jag skulle få bukt med skiten!). Väl där hämtade jag ut min förbokade svarta kappa och hatt till imorgon och sen gick jag till Boots och köpte ett läppstift och en locktång (en billig för 100kr eftersom jag bara ska ha den imorgon). Läppstiftet ska jag bara gnugga lite på läpparna så de får lite färg, för när jag har mycket läppstift så ser jag så tillgjord ut. Matchar mitt hår bra, så är mycket nöjd.

Sen hände en liten katastrof. Jag skulle testa locktångs helvetet. Helst hade jag velat ha en sån där som man nyper fast håret med och rullar, men de kostade runt 300kr och jag ville inte slösa för mycket pengar så jag köpte en billighets skit som ser ut som en piggborste. Jag hettade upp den och rullade håret. Det satt fast! Helvete, trodde jag skulle få klippa av det. Höll nog på i en halvtimme och försökte få loss det, men det var helt intrasslat, som en klump. Till slut fick jag loss det men massa hår föll av och så är nog den hårslingan liiiite bränd nu skulle jag tro, för det tog ju ett tag för järnet att kylas ner efter att jag dragit ur kontakten... Nu ska jag försöka få bort alla piggar utom en rad så kanske det funkar. Mitt hår är så tunnt och trasslar sig lätt, så det är inte gjort för såna uppfinningar!

Jag fick ett jobberbjudande också och jag är fortfarande i valet och kvalet. Aileen som jag jobbade med förr hade blivit erbjuden jobb som receptionist på The House Hotel. Mitt favorithotell i stan som är ett jättemysigt boutique hotell med lobby som känns som ett vardagsrum, morgonrock och tofflor åt alla gäster etc. Jag har varit där ett par gånger på konst evenemang. Eftersom Aileen tydligen ska flytta till Australien efter jul och nu ska flytta hem till sin familj i Louisburgh tills dess så kunde hon inte ta jobbet men berättade om mig för managern och hon blev jätteintresserad och ville att jag skulle ansöka direkt. Det är heltid och 9.40 Euro i timmen. Hur fan ska jag göra?! Det är ett bra jobb och helt klart stans trevligaste hotell. Samtidigt ska jag ju ha utställningen i Dublin snart och om jag börjar jobba heltid så hinner jag ju inte måla och fixa allt till den. Sen ska jag ju åka hem vid jul och de kommer säkert inte att vilja ge mig 4 v ledigt. Om det varit januari hade jag tackat ja, men nu??? Aileen tyckte att jag skulle söka och säga att jag vill åka hem vid jul för de kanske kunde ordna så jag får det i så fall. Men heltid, från och med nu... Min kloka hjärnhalva säger att jag borde ta det för jag har ju snart inga pengar. Min dumma bohemjärnhalva säger att jag vill leva slappisliv lite till och ägna mig åt konsten och kunna vara mer flexibel med min julresa samt Dublin grejen, för jag kanske kan få något tillskott i kassan av stipendiet jag sökt?

Fan också! Ska bestämma mig tills på lördag...

Kommentarer
Postat av: Dennis

Kommentarsvar: Hehe, ja de är ju jätte söta! Va och köpte spelet nu på morgonen! men jag får inte komma hem och spela förens ikväll efter jobbet! Fruktansvärt!

2008-11-07 @ 11:20:53
URL: http://dennisklarin.blogg.se/
Postat av: Tina - art & clothes

Effektfullt det blev med tavlan utomhus, ser nästan ut som det är ösregn och regnet spolat bort en del ur tavlan. Jag gillar det!

2008-11-07 @ 16:29:44
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej, fina tavlor du gör. Har du gjort din hemsida själv? greaseproof paper, vad är det? jag borde också köpa en ny jacka på tal om...

2008-11-07 @ 19:21:48
URL: http://krackus.wordpress.com
Postat av: Tina - art & clothes

Hur föll valet, på konsten eller på hotell jobbet?

2008-11-09 @ 11:49:31
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0