Ett helt år sen jag var i Stockholm!

Precis vid den här tiden förra året var jag i Stockholm och gjorde research till mitt examensprojekt om modernistisk arkitektur. Jag bodde hos Ragnhild och åkte runt till en massa olika förorter och fotade med skolans underbara Hasselblad medium format kamera. Jag besökte Moderna museet, Stadsmuseet, Kulturhuset och Nationalmuseum, var på bio och såg Ett öga rött, handlade en massa second hand prylar och en snygg vintage klänning jag senare hade på mig på vår Graduation ceremoni... Jag åt sushi både vid Hötorget och plattan, strosade runt på söder, knäppte 8 rullar film, köpte Anna Järvinens skiva, lyckades äta 3 kanelbullar på kanelbullens dag och besökte en familj som Ragnhild känner som bor i en våning på Kungsholmen och bodde sedan i deras vindsrum de sista två nätterna, eftersom det var så långt att åka fram och tillbaka till Alby hela tiden, och kände mig som Karlsson på taket.

sen tog jag tåget hem till Motala (eller till Linköping då, fick skjuts sista biten) den 5 oktober, som ju är min brorsas födelsedag :)

Nu saknar jag Söder, kanelbullar, mammas tårta, läsa Metro på tunnelbanan, kolla i second hand affärer, svenska TV program... och ja allt det här triggades bara för att jag läste om kanelbullens dag och minns hur jag satt i Gamla stan och åt kanelbullar... Buhu ge mig Stockholm nu!!!


Samtidigt kan jag inte bara åka hem, även om nu skulle vara passande då jag inte har något jobb längre, men jag kan ju inte bara lämna allt här och om jag åker hem och hälsar på nu så kommer det bara att kännas jobbigt att åka tillbaka när man inte har något ordnat här. Dessutom så jobbar ju alla eller går i skolan, så känns inte som att det skulle finnas tid att hitta på så mycket och så är ju hälften av min släkt osams, så finns inte så många att besöka...

Något annat jag saknar (eller någon) är min kanin Så Liten (aka Såssi), han kommer säkert inte leva länge till då han redan är 7 år och 4 år har jag bott utomlands och knappt kunnat se honom... och det känns som ett slöseri med ett kaninliv då han är den snällaste och bästa kanin jag haft och tro mig, jag har haft måånga kaniner i mina da´r!!

Jag vid nybrokajen för ett år sedan:


Jag idag:


Och så kaniiinen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0