Fem Snabba om kändisskap

Hittade de här frågorna på Blogg.se sidan så här kommer mina svar:

1.
När anser du att man är en kändis?
2. Vad skulle du helst vilja vara känd för?
3. Du skulle få en heldag med en kändis. Vem skulle du välja?
4. Vilken kändis tycker du är en bra förebild och varför?
5. Vad tror du är det mest negativa med att vara känd?

1. När folk för en stor diskussion om små oviktiga saker man gjort när man själv inte är närvarande. När man blir igenkänd och folk man inte träffat förr kommer fram och vill prata med en. När man känns igen av folk från olika bakgrund och inte bara de som har specialintresse för ens ämne.

2. Jag skulle vilja vara känd som konstnär, självklart! Men det är en lång väg från att kännas igen av insatta i konstkretsarna till att vara så stor att vanligt folk känner igen en. I stort sett inga konstnärer känns igen på stan t ex. Folk känner till deras tavlor men vet inte hur personen bakom bilderna ser ut. Skulle gärna vilja vara känd som illustratör eller designer också.

3. Hmmm... jag är ingen sån där person som blir lätt star-struck och många halvkända folk från TV program, såpor, idol etc. skulle jag inte ens känna igen eller bry mig särskilt mycket om jag såg trots att massa andra folk blir helt till sig om de träffar dem. Jag skulle nog slå på stort och vilja spendera en dag men en stor kändis i så fall... så man liksom får valuta för det hela, eller med en  konstnär jag ser upp till så man kan lära sig en massa av dem. Då väljer jag Laura Owens (konstnär) eller Thom York (Radioheads frontman) för han är ett Geni, eller Stina Nordenstam för hon är så mystisk eftersom hon nästan aldrig ger intervjuer så jag skulle vilja veta mer om henne och se om hon håller på med någon ny skiva eller inte!

4. Hmmm... de flesta musikerna är väl inga jättebra förebilder, men jag gillar inte när folk är sådär helylle och låtsas att de är hur duktiga och ordentliga som helst för antingen så är det bara båg (som med Britney Spears) eller så är de urtråkiga. Men idrottsprofiler verkar ju vara bra förebilder för många folk, taggar dem till att träna hårdare, vara sunda och så, men jag är ingen sportfantast så jag har aldrig haft någon idrotts förebild och jag följer ingen sport.

5. När man är så känd att man inte kan gå någonstans utan att bli förföljd, fotograferad etc. Att man alltid måste se snygg och perfekt ut för annars kommer det en massa fula bilder på en i skvallerpressen där de zoomar in på finnar och sånt och säger hur ful man blivit. Att folk skriver saker som inte är sanna bara för att sälja tidningar. Om någon ska skriva skvaller om mig så vill jag iallafall att det ska vara sant!


Sen så retar jag mig något enormt på en massa låtsas-kändisar som är helt vanliga idioter utan vare sig ambitioner (förutom att bli kända) eller intellekt som är med i olika sjuka doku såpor etc. och helt plötsligt så är he "kända" och ska vara med överallt och får massa pengar för intervjuer, fans, flera sidor i skvallertidningar etc. och sen några månader senare är de borta. Ett exempel är de två blåsta blonda tvillingarna som var med i engelska Big Brother förra året. De varken fattade eller kunde någonting och plötsligt var de "kända". Däremot är jag imponerad av folk som genom hårt arbete och viljestyrka jobbat sig upp och gör ett bra jobb som de även är kända för, t ex duktiga skådespelare, programledare, reportrar, musiker etc. Folk som lägger ner sin själ i det de gör förtjänar verkligen sitt kändisskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0