Sträcka tavelduk och äta lasagne

Idag har faktiskt varit en riktigt trevlig dag. Jag bestämde mig igår kväll för att ändra inställning, lägga jobbletandet på hyllan i ett par dagar och ha kul istället. Jag gick upp klockan 9 och ville gå och träna på morgonen men efter att ha ringt och kollat upp alla gym och pooler i stan så fick jag bekräftat att de de enda tiderna jag kunde simma var 2-4 på eftermiddagen eller 8-10 på kvällen när man inte är medlem, så blev ingen morgonträning tyvärr.

Jag spenderade då morgonen med att sträcka tavelduk på en stretcher som jag hade kvar från college. Jag hade målat en tavla på den som jag verkligen inte gillade så jag skar loss och slängde tavlan när jag flyttade ur ateljen i college och sparade ramen. Det var lite bökigt att hålla till på sovrumsgolvet men jag tänkte inte låta det stoppa mig!


Finished stretching the canvas


Grundar tavelduken

Jag fick brev av mamma och hon skickade lite kort och en Antik och Auktion tidning. Hon läser alltid dem och i det här numret var det flera intressanta artiklar om kuratorer på olika svenska gallerier och om konstnären Helmer Osslund, som bla inspirerat Mamma Andersson och han är (var) jättebra! Jag åt en wrap och soppa på det kristna cafét på hörnet av vår gata medan jag läste. De gör billig mat bara man kan stå ut med att lyssna på amerikansk kristen rockmusik medan man äter *cringe* Men det kom in ett helt gäng secondary school studenter som hade lunchrast och de förde sånt jäkla väsen att det nästan blev olidligt till slut. De är såååå omogna! De knuffas, skriker och larvar sig som 10 åringar!

Sen kom jag på att jag måste skicka iväg en present till Johnny (brorsan) idag för han fyller 21 på söndag och annars hinner det inte fram. Jag hittade Edvard Scissorhands i min favvo second hand skivaffär för 5 euro och sen köpte jag Jose Gonzales Veneer för 5 euro men fick båda för 9 euro för killen där ger mig alltid lite rabatt, så det är schysst!

Jag brände en skiva till mamma med lite låtar av Suzanne Vega, Portishead, Sparklehorse och Tori Amos eftersom hon frågade i brevet om jag kunde rekommendera någon musik, eller upptäckt någon artist på sistone. Hon gillar att hänga med i vad jag och Johnny lyssnar på för musik och Johnny hade haft Metallica maraton med henne härom dagen så nu har hon hört alla Metallica skivor och hon gillar dem :)

Filmen blir dock ingen överraskning för Johnny har över 300 filmer så jag visste inte om han hade den så var tvungen att ringa och fråga för säkerhets skull. Skickade även ett kort, en liten Guinness reklam skylt från turistbyrån, ett par chokladbitar och så en fotokopia på artikeln från Circa som skrevs om mig för mamma ville läsa den.

Sen gick jag till posten och sen handlade jag och nu på kvällen har jag lagat vegetarisk lasagne. Har aldrig gjort lasagne förut och det blev gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0