1,5 dagar i vackra Westport

Jag och Sean kom just hem från Westport. Igår var vädret faktiskt riktigt fint, soligt och bara lite moln. När vi kom dit med bussen så gick Sean ut och sprang en lång tur runt stan medan jag kollade lite i affärer och åt en mozarella och hummus wrap och kollade på en liten skivmässa i Matt Molloy's yardbar. Köpte dock inget, för det var mest LP skivor och trots att det fanns MASSOR jag velat ha så har ju ju ingen lp spelare här så det får vänta. Ska köpa en massa lp skivor om jag flyttar tillbaka till sverige för där har jag ju mina kära Pink Floyd, U2, Horslips, Electric Light orchestra och Suzanne Vega skivor som ligger och väntar på mig... och har så gjort de senaste 4 åren.




Väl uppe i Sean's föräldrars hus så kollade jag på deras nya porch (ingång) som de byggt, nya platt TVn och nya bilen som de köpte härom veckan. Det är en stor, sprillans ny Citroen combi så Frank har gott om plats att få med sig alla sina högtalare, förstärkare etc när han ska ut och spela. De bytte in den gamla bilen så fick den lite billigare på så sätt, men jag skulle aldrig lägga pengar på en bil som är årets modell, räcker bra med en som är 6-7 år gammal minst så man slipper betala så mycket.

Sen pratade jag med mamma i telefon och blev på lite dåligt humör eftersom vi diskuterade mina jobbalternativ, som inte är så många och tiden rinner iväg. Måste till FAS kontoret och se om jag kan få någon arbetslöshetsersättning och så måste jag gå runt till några ställen och dela ut CVn, fast det hinns ju aldrig med för jag jobbar ju alltid på vardagarna och helgerna är ju ställena stängda, eller så är inte cheferna där. Men jag får väl göra som Sean gjorde och springa runt på lunchrasten... blääääää!

Hon sa att om det inte ordnar sig så får jag väl flytta hem till dem och leta jobb hemifrån och försöka ta körkort under tiden. Men jag har ju inga pengar att ta körkort för och de har inte råd att låna mig pengar till det heller... fins ju INGA jobb i Motala heller och jag vill inte bo hos dem utan någon som helst inkomst... blir ju som att gå tillbaka i tiden tills jag var 18 och fortfarande bodde hemma och så bor de ju ute på landet så man blir ju liksom fast där ute när man inte har bil och de jobbar... kommer ju inte ens hem om man varit ute för taxi är ju svindyrt och de kan ju inte alltid hålla på och skjutsa. Samtidigt skulle det vara skönt att komma hem ett tag, så man slapp lägga alla pengar man har på skyhög hyra, men inte på det sättet... inte komma hem utan någonting och utan något att komma tillbaka till på irland heller... Ja, får väl se.

Gick iallafall ut till the Nepalese restaurant vid the mall river sen och träffade Anthony och Sean och det var faktiskt riktigt trevligt. Särskilt Anthony kommer jag så otroligt bra överens med, och jag saknar att inte kunna träffa honom oftare. Vi pratade lite på skoj om att flytta till London alla tre och hyra en lägenhet ihop. Anthony har svart bälte i karate och vill börja träna med stavar och vapen och sånt finns knappt alls på irland medan det finns massor av klubbar som gör sånt i London och han har varit där med karaten några gånger på sistone. Skulle gärna flytta dit ett tag jag med, men jag kan ändå inte se det bli mera än bara prat för Anthony bor ju hemma i huset hos sin gamla mamma och kommer nog inte vilja lämna henne så här på ålderns höst, och jag och Sean kommer nog inte lyckas få något skapligt jobb där heller. Skulle gärna flytta dit om jag fick jobb på ett av museerna eller gallerierna, men jag tänker inte flytta till London för att jobba som servitris för 5 pund i timmen direkt...

Sean McFadden och Anthony

Sen gick vi till McGing's bar och sen till Blue thunder chipper (de måste ha varit hungriga som ville ha chips också) men jag och Sean köpte inga. Vi satt och pratade utanför en stund och kollade på alla knacker typer som drygade sig och hängde utanför. Finns tyvärr för många scumbags i Westport nu för tiden, var trevligare atmosfär när vi gick ut där för fyra år sedan.

Idag gick jag och Sean en promenad runt the Quay och tillbaka till stan och fikade i The Creel på vägen. Nu är vi tillbaka hemma igen och jag jobbar imorgon, men sen på natten blir det att resa till Praaag!!!

Liknar ett sånt där "stilar på stan" kort de brukar ha i tidningen ;D
Kavaj: Lindex, Mössa, tights och väska: Penney's (Primark), skor: H&M, tröja: Vero Moda.


Sean har på sig:  Mössa: H&M, skor: aWear, jacka och byxor: Dunnes Stores T shirt: Penney's (primark).


Jag älskar blommorna de planterat i rabatterna i sommar, lite annorlunda mot de vanliga begoniorna etc.

The reek (Croagh Patrick), Irlands heliga berg.

Just ja, Frank ringde min mamma av misstag i morse för han såg deras nummer på telefon displayen och trodde att det var deras vänner i Holland som ringt, så han ringde upp och så var det ju mina föräldrars nummer eftersom jag pratade med dem på deras telefon igår. Så de pratade en stund, om min jobbsituation tydligen (vi sov då fortfarande) och mamma nämnde om att jag kanske borde flytta hem om det inte löser sig, så nu har väl det satt griller i huvudet på dem så att de tror att jag ska flytta hem, lämna Sean här och så kommer vårt förhållande kanske inte funka för att Sean inte får jobb i Sverige och inte kan flytta med... så nu hoppas de nog innerligt att jag hittar något jobb här och det snart ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0