Processen

Håller på och läser i Franz Kafkas Processen. Mycket bra bok! Kafka skrev om byråkrati, något jag fått uppleva idag.

Jag jobbade bara en kort dag idag, 12.15-3.00 så jag lyssnade på Melodikrysset lite på datorn på morgonen och lyckades lösa en del (det sändes faktiskt från Motala den här gången, vilket sammanträffande!) Har aldrig försökt lösa det på internet förut, och allt gick bra till spelaren slutade funka efter halva och det gick inte att komma tillbaka dit utan att lyssna igenom över en halvtimme som redan passerat, så det orkade jag verkligen inte! Känner ju inte igen så mycket ny svensk musik längre, minns dock när jag gick i 9an - början av gymnasiet. På den tiden lyssnade jag så mycket på radio så jag kände igen alla låtar. Jag och pappa brukade hjälpas åt med melodikrysset och han svarade på de gamla låtarna och jag på de nya och vi löste det varje gång! Annars brukade farmor och farfar alltid lyssna och skicka in när jag var liten, men sen när farfar dog -96 så tror jag inte farmor fortsatte.

Efter jobbet så köpte jag sallad och en liten vegetable quiche (en paj) och satt och åt det på kyrktrappan på middle street. Då stötte jag på Catriona!!! henne har jag inte sett sen vår utställnings öppning för hon har bott i Florens hela sommaren. Nu är hon dock tillbaka och jobbar i Powells musik och konstnärshandel igen. Vi pratade ett tag och hon berättade att Roisin förlovat sig och att de ska gifta sig i vår redan! Hon flyttade ju till sin moster i Christiania, men sen när hennes pojkvän ringde och friare så kastade hon sig på första bästa plan hem igen! De ska ha ett Pagan wedding, lite så som jag tror Amanda Locke hade för flera år sedan.

Catriona, Loretto och jag på vernissagen.
Jag ska träffa Catriona, Mags, Geraldine och kanske någon mer på torsdag för lunch tillsammans i The Skeff. Ska bli kul att träffa folk från klassen igen. Pratade även med Cat's kompis Aisling som hon bor hos just nu medan hon letar boende, hon är också trevlig men känner henne inte så bra. Catriona och de andra hade visst sett artikeln om min utställning i Circa, så de var lite impade, haha!

Sen gick jag till Citizen's information centret vid biblioteket. Det påminner om väntrummet i en buss eller tågstation med rader av stolar och "biljettluckor". Man fick ta en kölapp beroende på om man ville ha information, skulle få ut social welfare etc. och gå till olika luckor. Jag pratade med en tant i informations luckan och frågade om jag kunde få någon arbetslöshets ersättning eller annan ersättning om jag inte hann hitta jobb när jag slutar på turistbyrån. Hon kollade mina records på datorn och sa att jag inte var qualified for social welfare (som jag befarat) eftersom jag bara jobbat under sommaren, slltså inte länge nog, men hon sa att om jag fick en massa underskrifter från mitt college, från jobbet och hade med mig diverse adress och ID handlingar så kunde jag komma tillbaka den dag jag blir arbetslös (alltså efter den 28e) och se om jag kanske kunde få en liten så kallad "student ersättning" som man kunde få om man just studerat, men det var fortfarande inte säkert att jag kunde få det.

Jag gick sedan till FAS (typ arbetsförmedlingen) och kollade på deras annonser, för jag MÅSTE ju alltså hitta ett jobb eftersom jag inte får ersättning, och även om jag får den lilla studentersättningen så måste vi ju flytta för att det inte är nog för att betala hyran. Jag gick sen och lämnade min CV på ett café bredvid Corrib shopping centre, men managern var inte där så jag skulle komma tillbaka på onsdag, mycket mer hittade jag inte. Innan jobbet lämnade jag också min CV i en skoaffär som hade en lapp i fönstret där de sökte staff.

Usch vad jobbigt den här skiten är! Irriterande nog så får ju alla mina kompisar social welfare, men det beror dels på att de jobbat deltid under college tiden och dels på att de är irländare, det är nog strängare regler för utlänningar tror jag...

Blä, blä, kanske får flytta hem om det inte ordnar sig...

Kommentarer
Postat av: Izabella

Det fixar sig nog ska du se, och med Irländska byråkratin, efter fem år på irland har jag lärt mig att det alltid beror på vem man pratar med, så d e bara att försöka igen men någon annan som kan vara mer hjälpfull.Om du har betalat skatt och PRSI beror det inte om du har jobbat på sommaren eller inte utan hur mycket du har betalat, studenter som jobbar deltid på terminerna betalar inte skatt.Du får stå på dig. Lycka till med jobbsökningen.

2008-09-16 @ 19:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0