And they keep tearing them down

Idag var jag tillbaka på samma ställe som igår och dokumenterade när de tog ner en till tank. Först så höll de bara på att städa upp järnskrotet från igår, så vi var inte säkra på att de skulle hinna med någon tank idag. Det kom en hel del gubbar från busscentralen och stationen i närheten (vi måste gå in bakom deras garage för att komma till utkiksplatsen). Pratade lite med några av dem som också tittade förundrat på vad som föregick nedanför. Tankarna har ju funnits här sen 1974, så de är verkligen en del av staden.

En av busschaufförerna betraktar vad som sker

Sen kom Jennifer dit för att filma lite och plötsligt dök en annan konstnär upp som gick året över mig i college och heter Laura Brennan och vi pratade ett tag tills Aoife dök upp. Då gick jag och åt lunch på Java's eftersom jag ville hinna det innan (och om) de började med en tank, för sen är man ju fast där ett bra tag. Aoife textade när jag just ätit klart och sa att de börjat, så då blev det att rusa tillbaka, få upp kameran på stativet, använda ett blått filter denna gång och dokumentera hur de rev tanken med ca 1000 foton, efter samma teknik som igår.

Jennie filmar
En pressfotograf som hette Joe dök upp och tog en massa kort och pratade massor med oss, han var väldigt trevlig och har tydligen även anlitats av Galway Harbour company för att dokumentera tankrivningen. Tänk om man själv kunde få sina foton i tidningen och betalt, vi tar ju liksom liknande kort från samma utkikspunkt ;) Jag hade iallafall sett hans kort i tidningen igår av de stora dumper truckarna som stod framför tankarna innan de började. Han var rätt fascinerad av hur jag kunde få ihop bilderna till en animation. Förstod inte att man kan göra det med en vanlig systemkamera, ta bilder så alltså, och han hade en Nikon D3 med superobjektiv, avis blir man då! Kommer nog se mer av honom för han ska dokumentera de andra tankarna också, och så kände han till mitt braiga ställe uppe på taket dit han också skulle och fota senare.

Blått filter var det idag. Ser nästan ut som att det var fint väder. Men för en gångs skull så vill jag inte ha solsken, iallafall inte när jag dokumenterar tankarna, för om man gör stopmotion och det blir soligt och molnigt om vartannat så ändras ljuset hela tiden.

Sen gick jag hem och satte ihop bilderna i iStopmotion. Är väldigt nöjd faktiskt! Klockan 6 gick jag så tvärs över gatan till Galway Arts Centre där Lee Welch öppnade sin solo show. Han var en av konstnärerna jag var shortlistade med för IMOCA awarden förra året, men ingen av oss vann ;) Showen var väl sådär, han hade bara samlat ihop några lp skivor, små böcker, ett vykort av Hitchkock etc. och ställde ut det väldigt sparsmakat, så var inget han tillverkat själv, förutom ett rum som var fyllt av väggar inuti, så som man kan bygga till t ex en videoinstallation, men det fanns ingen ingång, så det var något om " a space without a use" eller vad den hette. Jaja, pratade lite med Maeve Curtis, Jim, som sa att de kanske finns en studio ledig åt mig i Engage om en månad (HOPPAS), curator Maeve (som sa att hon också blivit sjuk efter networking grejen och några andra hon hört också, så måste ha varit något som gick) och sen kom Aideen Barry också och jag pratade med henne om Docks grejen och tankarna. Hon har varit upptagen med andra grejer hela veckan, så hon har inte kunnat dokumentera nåt, vilket grämde henne lite, men hon såg fram emot att se våra grejer.

Nu är jag hemma och ska just gå ner till Daybreak innan de stänger och köpa ett par läskburkar för att testa att klippa sönder dem på samma sätt som oljetankarna
för att se om jag eventuellt kan animera en sån sekvens senare.

Så himla kul är det alltså! Önskar bara att man fick nån lön för allt sitt slit också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0