Fullt hus i Westport

Åkte med Sean till Westport över helgen för vi var båda lediga samtidigt (vilket inte händer särskilt ofta) och så hade jag inte varit där sen i maj. Jag älskar Westport. Kanske inte att bo i på heltid, för det är lite för litet för min smak, men gillar att vara där ett par dagar då och då och strosa runt på stan, gå promenad runt The Quay och Westport House och träffa våra kompisar där och äta middag på Nepalesiska restaurangen vid floden. Vi gjorde väl i stort sett samma sak denna gång.

Kom dit på fredagkvällen och då kom också Seans storasyster Carol, hennes man och deras två barn eftersom Brian skulle på stag night med någon universitetskompis som skulle gifta sig. Det var kul att träffa den för det var ju ett tag sen. Vi fick även reda på nyheten att Carol väntar deras tredje barn! Hon är redan i tionde veckan. Alla hoppas nog att det ska bli en flicka eftersom de redan har två pojkar, men slår vad om att det blir en till pojke haha! Blir nog bra vilket som.


På lördagen gick jag och Sean en långpromenad runt stan (vårt vanliga varv) men sen ville han ut och springa också, så då gick jag runt på stan lite och kollade i affär och kollade in några ställen som ändrats, målats om etc. Här ser man Matt Molloy's bar. Det var i den puben som jag och Sean träffades i augusti 2002 (!) tänk vad tiden går!


The Clock vid toppen av huvudgatan Bridge Street.

Vädret var fint större delen av lördagen. Jag kollade in en antikmarknad inne i The Old Railway Hotel. Minns det gamla mysiga hotellet från några år tillbaka när vi gick dit för "a quiet drink" ibland när vi var ute och inte kände för att tränga in oss på någon av de fullaste pubarna. Det stängde tyvärr för en sådär två-tre år sedan så det var kul att få se byggnaden invändigt igen. Det är ett fantastiskt gammalt hotell, med en riddarrustning i hallen, himmelssängar i sviterna etc. men det är väldigt nergånget och skulle behöva renoveras en hel del och det hade inte ägarna råd med när det inte gick så bra och många andra större hotell slogs om kunderna så tyvärr lär det nog aldrig öppna upp igen... Var en sån särskild stämning där inne och jag spädde på det hela med att hitta en bok med samlade berättelser av Edgar Alan Poe för 3 euro. Kände mig för att sätta mig där i nån vrå och läsa, men det gick ju inte. Men hade lätt kunnat spendera hela dagen där med att smyga runt och utforska hotellet. Fast man fick ju inte gå in i de vanliga rumskorridorerna på övervåningen, bara ett par av sviterna.

Sen på kvällen gick vi och tog oss en pint med Anthony på Matt Molloy's innan vi träffade Sean McFadden och hans brorsa Danny som var på besök från Tyskland där han bor. Vi åt middag på Nepalesiska restaurangen och sen gick vi vidare till McGing's bar. En gammal cool bar där man alltid tycks träffa på alla man känner!

På söndagen tog vi det lugnt hemma hos Seans föräldrar och hans brorsa Keith var där med sin flickvän Tina och hennes åttaåriga som Brendan som jag aldrig träffat förut, trots att de varit tillsammans sen före jul. Men så har jag ju inte varit så mycket i Westport sista året. Hon var iallafall jättetrevlig och vi åt söndagmiddag med Carol och dem innan de åkte hem. Brendan lekte med Callum och Ben, men eftersom de bara är 3 och 5 och han är 8 så såg de upp till allt han gjorde haha! De försökte bygga korthus, vilket inte gick så bra, så jag var tvungen att visa mina skills och bygga ett par åt dem som de självklart blåste ner direkt!

Här sitter iallafall Brendan och är imponerad av mitt korthus (så länge det varade).

Keith, Tina och Sean. Hade inte med kameran så mobilkameran fick duga.

Sen när vi kom hem till Galway igår kväll så ringde Catriona och frågade om jag ville hänga med på en promenad ut till Salthill. Så vi trotsade duggregnet och blåsten och gick i 1 timme och 45 minuter ut förbi the promenade till campingplatsen och sen tillbaka in till stan. Var trevligt att prata med henne och att röra på sig lite efter helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0