Helena dag.

Idag var Helena hemma hos oss. Det är svinkallt, -18 grader ute! I natt var det likadant. Det var soligt och fint på dagen så jag och Helena gick en promenad och gav fåren knäckebröd och kollade på kaninerna när hon kom, men efter någon halvtimme blev det så kallt att vi gick in. Sen kollade vi på tidningsurklipp jag hittat från gymnasietiden, om vår skola, fd rektor, resor etc. och en där Helena och Sandra var med på dagens fråga. Sen tittade vi i en massa album från alla våra resor med klassen och mina första Irlandsresor, det var kul!

Vi fikade lussebullar, pepparkakor, mince pies som jag haft med från Irland och kolasnitt med mamma och pappa och sen blev vi kvar och pratade vid köksbordet resten av eftermiddagen, först allihopa och sen med mamma. Det var trevligt!



Igår var jag med mamma och pappa på IKEA. Vi hittade en del roliga saker och så några retro inspirerade köksluckor, soffbord och snurrstolar som jag skulle kunna tänka mig till mitt framtida svenska hem. Vi fick ihop en hög med småsaker också, syns det att jag gillar orange??!!



De tre snygga plåtburkarna kostade bara 29kr tillsammans, de två små skålarna kostade 15kr, termosen kostade 49kr och den lilla trasmattan 15kr. Jag köpte ochså en pall för 49kr, den syns under burkarna. Blev också gröna, genomskinliga julgranskulor, några fina pappersfåglar och en tesil. Lite mycket orange kan tyckas, men när man får välja mellan t ex blått svart och orange, så tar jag ju såklart den färg som är snyggast enligt mig... Är så nöjd med burkarna och thermosen, imorgon kanske vi ska ut och åka skridskor på en sjö i närheten så då kan den komma väl till pass!

hittade även den röda grisen som vi köpt på återvinningen för 40kr på IKEA. Trodde att den kanske var några år gammal, men de hade den fortfarande och den kostade bara 29kr, vi hade betalat 40kr för en begagnad! Haha, dåligt köp ;)

Jag längtar så mycket efter att få inreda en egen lägenhet. Då ska jag ha en fondvägg med coola retrotapeter, 50-tals soffbord och skåp, en vinyl spelare, snygg skivsamling på väggen, 70-tals gardiner och en massa coola dukar, koppar och burkar som jag samlat på mig genom åren... Och någon häftig lampa i vardagsrummet.

Ska försöka se om jag kan åka till Stockholm på onsdag om jag får tag i Ragnhild.

Kommentarer
Postat av: Mia

Ja de plåtburkarna är söta, känns väldigt retro!



Men vad roligt att du berättade hur du hamnade där. Om jag inte fattat fel, så bor du där fortf? Du kan vara säker på att jag kommer följa dig därborta, hoppas på flera bra tips på vad man ska göra därborta.



Kram Mia

2009-01-05 @ 12:21:33
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0