Eftermiddagstur till Oughterard

Var ledig igår och idag och kände för att åka nånstans. Hade inte varit utanför stan sen i Maj(!) Är ju ett bra tag, men det har ju varit så mycket på gång i Galway hela tiden att jag inte ens tänkt på det. Har ju varit jobb i ateljén, film festival, arts festival etc. först tänkte jag åka till en ö och stanna över natt, men så var vädret så blåsigt och regnigt igår att jag inte hade nån lust, och idag var det lite ostadigt också.

Iallafall så tog jag bussen till Oughterard klockan 1. Det är en by som ligger 30 min från Galway i Connemara på vägen till Clifden. Hade bara åkt igenom där förut men aldrig stannat. Var vandringsklädd, så jag ville gå lite när jag var där.

Först kollade jag på kyrkorna. Här är den protestantiska.

Sen köpte jag lite matsäck i form av banan och pannkakor och började gå längs floden mot The Western way. Det är en lång vandringsled genom Connemara och upp förbi Westport som tar flera dagar, men jag ville bara gå en bit och sen vända tillbaka.

Första biten av leden går på vanlig väg men efter några km blir det visst en board walk genom kärr och hedmark.

När jag gått ett par km så kom jag till en forest park som heter Newvillage. där fanns en skylt som visade en loop man kunde gå som var 5 km. Jag tyckte det kunde vara trevligt att gå i skogen, så jag vek av på den vägen istället.

Forest parken var ju inte så som man tänker sig Connemara, utan påminde mer om trakten norr om Nykyrka där jag vuxit upp. Fick lite Sverigekänsla där faktiskt. Första gången jag hörde sus av tallar sedan i julas.

Jag gick i evigheter kändes det som, och det var bara skog. Dessutom sluttade vägen svagt uppför nästan hela tiden så det gjorde det hela lite jobbigare.

Till slut kom jag till en öppning i skogen och där fanns en sjö. Är ju mer så här Connemara ser ut.

Där stannade jag och fikade.

Sen kom jag ut på den vanliga bilvägen och där hade man utsikt över Lough Corrib.


Ett par bänkar fanns det där också.

Sen kom jag tillbaka till stället där Newvillage walken började. Jag läste skylten lite noggrannare och såg att vägen jag gått var 6.5km och inte fem, för det var den kortare stigen. Tyckte ju att det verkade längre än 5km. Jag gick slingan som syns i ytterkant av det gröna skogsområdet.

Det var ju ett par km till början av loopen så sammanlagt gick jag nog ca 1 mil.

När jag kom tillbaka så behövde jag vila lite, och så var det en timme tills min buss skulle komma så jag gick in på den här puben.

Där åt jag en portion chips, drack en Guinness och kollade lite på Galway Races på TV. Det är det trevliga på Irland att om man är ute och vandrar, blir trött eller blöt etc. så kan man alltid hitta en pub någonstans där man kan värma sig, ta sig en pint etc. Nu blev ju inte jag blöt, för det regnade bara några små skurar på några sekunder vardera, men tyckte ändå att det var trevligt att ta sig en pint.

Hoppas jag lyckas pricka in ett par andra lediga dagar med skapligt väder så jag kan åka till Inisbofin, en ö utanför Clifden.

Kommentarer
Postat av: jenny

åh vad mysigt altt ser ut! :)

2009-07-30 @ 02:11:20
URL: http://jennyhej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0