Sommar och pubar och trevliga saker

Hade inte tid att uppdatera igår. Jag jobbade med min animation i ateljén hela kvällen. Värmeböljan fortsätter, fortfarande 26 grader och solsken! Kan knappt tro att det är sant! Igår var jag ledig så jag strosade runt stan och gjorde trevliga saker som att:
* Dricka kaffe utanför Café Luna med Sean och läsa vidare i Macbeth boken.
* Äta chokladdoppad mjukglass i Eyre Square

*Titta på Galway hooker båtarna i Race Village

* Äta en sushirulle till lunch nere vid The Long walk

* Kolla in utställningarna i Galway City museum (och utsikten)


Och så jobba i studion och prata lite med Jim och Aine och de hjälpte mig att får wireless att fungera i studion också. Fanns en kod att hämta på den gemensamma Mac:en.

Idag har jag jobbat hela dagen. Kände mig väldigt nöjd med min insats för jag jag löste varje problem eller förfrågan jag ställdes inför och var så trevlig att jag gjorde många turister glada. "You look very Irish" sa en amerikansk man när han just skulle gå. "But I'm actually Swedish" sa jag, och det hade han aldrig trott, haha! Har nog delvis med mitt röda hår att göra ;)

På kvällen var Sean på sin poesikurs i Galway Arts centre och sen efteråt gick vi en promenad till Terryland eftersom han skulle lämna igen en tysk film som vi kollade på igår. Sen fortsatte vi och gick en promenad runt Bohermore. Det var så varmt att jag kunde ha t-shirt trots att det var sent på kvällen. Sen gjorde vi en "spur of the moment" grej och tog oss en pint i O'Connel's vid Eyre Square för de har en av stans största beer gardens och det passade ju perfekt en varm sommarkväll som denna. Sean hade aldrig varit där förr, men jag var där en gång förra året med folk från turistbyrån. Om man inte vet om det så kan man inte tro att de har en så stor gård bakom själva puben eftersom det är höga murar runtomkring.


Jag har förresten goda nyheter: jag skickade ju in ansökningar till Galway arts centre för ett par veckor sedan och de måste ha varit bra, för Maeve e-mailade mig igår och sade att hon vill ha med mig i en grupputställning där nästa år. Jag blev även erbjuden en ateljé där för augusti månad. Grejen är att de ska ha ett ateljéprogram med fyra konstnärer som får ateljéer i Arts Centret i 4 veckor i Augusti, som ett residency. Jag ansökte ju innan jag fick ateljé med Engage. Jag var dock tvungen att tacka nej, dels för att jag redan har en ateljé, men mest för att man inte får några pengar under residency perioden och jag skulle ju i så fall få sluta turistbyrån en månad tidigare pga detta. Det betyder att jag skulle förlora ca 17 000 kr samt inte ha någon inkomst alls under Augusti månad eftersom jag inte kan få a-kassa för en månad när jag inte är tillgänglig för jobbsökande. Så detta tillåter inte min ekonomiska situation. Känns iallafall bra att höra att jag skulle ha fått ateljén om jag velat och att hon skrev "I can definitely see us working together in the future", och att jag får vara med i en utställning nån gång nästa år. För Galway Arts Centre är faktiskt rätt prestigefyllt ändå.

Berättade om utställningen för min supervisor Medbh och då sa hon:
"It's great talking to you, cause there's always good news with you!"
Är det så? Kanske...

Kommentarer
Postat av: gaystyle

söt blogg! :)

2009-06-03 @ 02:35:47
URL: http://gaystyle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0