Var ska jag nu fika då??

Usch, idag när jag och Sean fikade på Java's (jag åt en sandwich och en cupcake med grön icing eftersom det är Paddy's weekend). Ja, iallafall, då så upptäckte jag en lapp i fönstret som säger att de ska ha stängt från onsdagden 18e till fredag den 26e mars för RENOVERING! Jag är helt förstörd! Tänk om de pajar världens bästa café genom att renovera sönder det till nåt nytt flashigt ställe som ser ut som hundra andra ställen... Och vart ska jag nu gå och fika och läsa i en hel vecka??!!

Den vita färgen på väggarna har lite smutsmärken och skrapmärken på sina ställen, så det kunde de ju måla om, men hoppas att de inte tar bort det lenslitna trägolvet, stolarna och borden och skåpen med viner och teburkar... Jag har lite smått panik över detta. Jag har sett allt för många ställen renoveras = förstöras i mina dár... Ett av dem var Clew Bay hotel där jag praktiserade 2004, ett annat var Mount Herbert hotel i Dublin, ett tredje var Roisin Dubh puben. Dessa ställen är inte dåliga nu, men den där lite luggslitna och mysiga charmen är helt borta.

Konstigt nog har jag sett flera svenskar i Java's på sistone. I fredags satt två tjejer i 30 års åldern där och fikade, det verkade som att de bodde här. Idag var det ett äldre par och deras dotter i 30 års åldern som satt vid bordet bredvid, men de var helt klart turister, antagligen kommit för att fira St Patricks day helgen. Som turist skulle jag dock ALDRIG åka hit just över St Patrick's day. Ok, kan väl vara lite kul att se paraden och så, men alla pubar och gator är helt packade, hotellen är dyrare, folk är fulla överallt och bär sig åt etc. Så jag skulle hellre åka när det inte är nån sån där stor helgdag eller så. Blir nog inte mycket Paddy's day firande för min del. Sean jobbar och jag har ingen att träffa... Brukar vara annat när vi varit i Westport de andra åren. Då har vi varit på puben med Seans familj och vart man än gått så har man träffat på en massa folk man känner, eftersom det är en så liten stad. Här i galway kommer det nog bara bli jobbigt och packat med folk. Ska iallafall kolla lite på paraden för den går förbi nedanför vårt fönster. Tycker st Patricks day mest bara är kul om man är i nåns hemstad med familj, vänner etc. Om man inte känner folk så är det helt klart överskattat och nästan alla jag känner bor ju inte i Galway just nu eller så har jag inte hört av dem på ett tag och då vet jag ju inte vad de ska göra imorgon och orkar inte försöka styra upp nåt, för det är så fullt överallt att man knappt kan ta sig fram och alla är så fulla att man knappt kan prata ändå...

Äh, vi får se vad som händer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0