Nutiden kommer till oss också, bit för bit.

Nutiden har kommit till Number 18 Stonewater. Inte en dag för tidigt! Iiiiih, vi har nämligen fått en ny spis idag! Vår gamla spis (med betonong på GAMMAL, antagligen från 70 talet) pajade grillen på för ett par veckor sedan och eftersom det inte var mycket vits med att laga skrället så lovade bostads bolaget oss en ny spis. De skulle komma med den idag och jag sade att jag skulle vara hemma, så de kunde ringa så skulle jag öppna.

En gubbe ringde kvart över ett och frågade om vägbeskrivning och sa att han skulle komma om en halvtimme. När klockan blev kvart över tre blev jag smått förbannad när han inte dykt upp än. En av mina sista lediga dagar och där satt jag och slösade bort den, dessutom var jag tvungen att gå och betala hyran och hämta ut min uniform på Turistbyrån, så jag hade ju inte heeela dagen på mig. Jag gick ner till Galway Property Management, som ligger ca 2 dörran från oss, och sa att jag hade ärenden att uträtta och att gubben kunde väl hämta nycklarna från dem istället för att jag skulle vänta?!

Så blev det och jag gick till Turistbyrån. Oh no, kändes som om man aldrig lämnat stället när man gick in i omklädningsrummet för att prova ut byxorna och skjortan. Förut har jag alltid haft kjol, vilket jag inte tänkte välja den här sommaren, för de är snäva och om man är stressad så kan man inte gå fort i dem, så byxor är bra mycket bättre! Jag börjar klockan 10 på måndag, som jag väntat mig och är ledig onsdag-torsdag (tror jag att det var). Träffade på Aimee och det kändes faktiskt inte så hemskt som jag trott, tanken på att börja jobba igen alltså. Typiskt nog så har jag fått "äran" att bli den första av sommar personalen att få börja, för de andra börjar först den 18 maj. hade gärna haft två veckor till ledigt jag med, haha!

Sen åt jag soppa i Amnesty Caféet där de möblerat om och flyttat på kassan och gjort café delen större. När jag var där ringde gubben igen och jag sa att han kunde hämta nyckeln hos Property Managment stället. Sen ville inte jag gå hem direkt, eftersom de var där och installerade spisen just då, så jag gick en promenad runt Sathill istället och lyssnade på A camp skivan i iPoden. Det var soligt och fint, fast lite blåsigt och jag köpte en Twist glass som jag åt vid strandpromenaden och köpte Irish Times som hade ett foto på A Camp på nöjessidorna. De blev "Gig of the week" dessutom yaay!

Sen när jag vred om nyckeln i låset här hemma så var jag förväntansfull över hur de gått med spisen. Hade det funkat att koppla in den eller skulle hela lägenheten vara en enda röra när jag kom dit? När jag kom hem så såg jag att vi fått en fiiiin svart spis med glashäll och varmluftsugn. Samma lilla modell som den förra (får just inte plats med större ändå) men jättefin!


R.I.P gamla spis!

Välkommen NYA spis!!

Jag kollade igenom instruktionsboken och det stod att man skulle sätta på ugnen och grillen på full effekt i 15 minuter för att bränna ur avlagringar från lackeringen, så det gjorde jag och då passade jag på att göra Ingrids omtalade jordgubbskyssar.

Tyvärr blev de lite sura, för bären var inte så mogna och så använde jag 74% mörk choklad, så det blev inte sött nog. Kommer nog inte kunna äta upp dem, och det var ju lite synd för jag är säker på att de Ingrid gjorde var himla goda. Jag gjorde chokladdoppade jordgubbar till Catrionas födelsedagsfest i maj förra året och de blev godare eftersom jag blandade ljus och mörk choklad och sprinklade på lite vit choklad på toppen. Så antingen måste man ha mognare jordgubbar eller ljusare choklad, haha!



Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska gå sönder så vi kan få en ny sån också ;)

Kommentarer
Postat av: eelina

Hej, jag har nyss lagt upp några bilder på min vän Pernilla & hennes häst.

Jag vet inte om bilderna är bra, så jag behöver DIN hjälp!

Ta gärna en titt & säg din åsikt.

Kram, Elina Nilsson

2009-05-01 @ 20:58:54
URL: http://elinanilssoon.blogg.se/
Postat av: eelina

sv: Tack så mycket, jag håller med dig!

2009-05-01 @ 21:09:06
URL: http://elinanilssoon.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Synd att de blev sura! Det är den där syrligheten och sötman som är så otroligt bra tillsammans. Men bättre lycka nästa gång!

2009-05-03 @ 20:30:31
URL: http://enoughisenough.blogg.se/
Postat av: Tina

Vilken uppiffning av köket. Fast den gamla såg väldigt charmig ut dock.



Så goda jordgubbarna såg ut, du gör alltid så fina bakverk. Riktigt konstverk. Fast ätbara.

2009-05-03 @ 22:05:30
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Petter

Den gamla spisen var ju snygg!

2009-05-12 @ 20:28:35
URL: http://www.pettersandstrom.com/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0