Mishmash - konstprojekt, kläder och sista sommardagen.



En 70-tals klänning jag köpte idag i Public Romance. Hittade den igår men den var för stor så tjejen som har butiken var schysst och tog in den på sidorna åt mig, gratis.


Jag har haft "My so-called life" maraton för några veckor sedan. En av de bästa TV serier som någonsin gjorts. Jag älskar det där grunge/tidiga 90-tals modet med parkas och rutiga skjortor också. Men det är ju egentligen en throwback till 70-talet som alltid har varit en av mina favorittidsåldrar klädmässigt.

Idag hade vi curator visit i ateljékollektivet. Michelle som är årets curator för Tulca season of visual arts, som pågår i Galway i november varje år var och kollade på våra grejer. temat är Galways seaside location. Jag har kommit på en idé om att jobba med piren som leder ut till Mutton island nära där vi bor. Jag ska färdas genom causewayens cementrör istället för på gångvägen. Jag provkröp och fotade i förrgår. Var rätt spännande.





Fåglarna.

Här är förresten två tavlor jag gjorde i juni/juli som jag glömt visa här på bloggen. De var med i Galway Arts Festival utställningen som våra ateljéer hade i White Room Gallery och landets främsta konstkritiker, som skriver för Irish Times gillade dem.

'Staring out the world'

'Get on with your life'
Båda är bläck på canvas board, 40x40 cm.

Jag och Sean var i Roundstone ute i Connemara förra söndagen. Blev bara ett par timmar eftersom det gick så dåligt med bussar, men det var fint. Men jag var dum nog att ta jeans och sticketröja eftersom det varit småkallt hela veckan och så blev det stekhett, soligt och 30 grader bara sådär. Det varade bara en enda dag för sen på måndagen var det mulet igen, så jag räknar det som den sista sommardagen.



I förrgår var jag på en EP launch i Roisin Dubh med Anne Marie. Hon introducerade mig till massa folk hon känner som var där, hon är på samma lokala label som det bandet och hennes ex Aaron som hon spelade med förr var förband också. Han var också bra! Bandet som hade launchen heter Driftwood Manor och jag är helt såld på deras musik sedan dess! Lyssna på 'Pyre' genom att följa länken nedan:

http://www.myspace.com/thedriftwoodmanor

Nu måste jag kila för jag ska på vernissage i 126 galleriet.

Kommentarer
Postat av: Ebba

Åh de svartvita tavlorna var verkligen jättefina! Härlig stämning i dem. Det är förresten lite kusligt, jag har OCKSÅ haft my-so-called-life-maraton de senaste 2 veckorna. Bästa och sötaste serien om den tiden i livet :) Moralkakorna haglar inte riktigt lika tätt som i andra liknande serier. Och så är hon så söt också, Angela, i sina 90-talskläder. Fast jag gick i femman 1995, då var vi inte så modemedvetna, men man såg ju kläder i den stilen omkring sig. Snyggt uggleörhänge förresten! Själv har jag inte hål i öronen, kör på halsband istället.

2010-08-20 @ 17:23:10
URL: http://toccata.livejournal.com
Postat av: Sofia

Wow va spännande att krypa i cementrör! Jag tyckte verkligen om staring out the world, jag rös lite när jag tittade på den. Den är ljus och mörk på samma gång så det blir mixade känslor, väldigt häftigt. Och ja, jag älskar så klart också den serien. Jag var så kär i Jared Leto.



Jag har skaffat blogg till butiken nu. Du får gå in där o kika så länge tills du kommer och hälsar på på riktigt.

2010-08-20 @ 20:32:40
URL: http://drakenskallare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0