Sticka_virka

Jag känner så otroligt mycket för att sticka eller virka så här i vintermörkret. Jag kan sticka och virka litegrann, men har aldrig följt något mönster utan bara improviserat så jag vet inte vad sakerna heter och så. Därför tror jag att jag ska önska mig en stick eller virkbok i julklapp. Känns inte som att jag kommer ha tid att sticka stora grejer, eftersom det tar evigheter när man är nybörjare, men skulle vara kul att göra lite accessoarer. Skulle så gärna vilja lära mig att virka fina mönster så att man kunde göra lampskärmar, sjalar etc. Jag hittade en så otäckt snygg blogg alldeles nyss. Det är en tjej som virkar en massa coola mjukisdjur, leksaker, imitationer av maträtter osv. Tror hon ska ge ut en virkbok så småningom.
http://virkverket.blogspot.com/

Kolla så jäkla coola grejer hon gjort:




Uuuhhh, sånt vill jag med kunna! Jag virkade en massa kläder åt mina dockor när jag var 6-7 år. Det var totalt improviserat, men jag måste ha varit ganska så kreativ för jag fick ihop både skor, mössor och klänningar! När jag gick i högstadiet så stickade jag ett par Lovikka vantar, men jag följde fel mönster så de blev bamse stora, typ passade min pappas händer! och så gjorde jag en egen klädkollektion som projekt i nian där vi skulle sy upp ett av plaggen, så jag gjorde en röd jumper i vanligt tyg och med orangea stickade ärmar som breddade sig nedåt och en guldblomma på sidan. Jag fick MVG trots att månag av de andra tjejerna kune mycket mer olika tekniker och sånt än mig (Jag hade träslöjd i sjuan och åttan), för läraren tyckte det såg så häftigt ut haha! MEN, det var ju simpla improvisations_saker, nu vill jag lära mig följa mönster också. Ska kanske gå ock kolla i syaffären imorgon om jag kan köpa ett par stickor och lite garn. Enda jag har hemma är de jättetjocka strumpstickorna jag använde till lovikka vantarna och glömde lämna tillbaka till skolan ;) Dessutom fattas en sticka.

Cyklade ut till Leisureland i Salthill och simmade 30 längder. Det var precis vad jag hann, för jag kom dit halv 2 och allmänhetens badperiod var över klockan 2 eftersom de hade skollektioner sen. Hade aldrig varit där förut, har bara simmat i Westport eller Kingfisher club förut, men leisureland tar bara 4.50 euro för arbetslösa medan vuxenpriset på alla andra ställen är 8 euro. Var dock tvungen att tvätta håret hemma efteråt, trots att jag tagit med shampo, för deras duschar var ju helt hemska! Tänk er så som man ser på film när de spolar av folk i fängelser med högtryckstvätt, typ så kändes det! Duschstrålen var så hård att det stack som nålar i skinnet, obehagligaste duschen jag varit med om! Gjorde skitont! De hade duschar som inte var i bås med dörr, och där såg jag att några tvättade håret, men då måste man behålla badkläderna på, för omklädningsrummen är samma för tjejer och killar och när man byter kläder får man gå in i hytter. Så är det på Kingfisher NUIG också. Föredrar när det är uppdelat kille/tjej. Tycker också bättre om att som i Sverige ha bastun i omklädningsrummet. På Irland är alltid bastun ute vid bassängen och både för killar och tjejer, så man får sitta där med badkläder utan handduk, och så är den inte varm nog heller, men här var det iallafall varmare än i någon annan bastu jag varit i sen jag flyttade hit.

På vägen hem stannade jag på Anton's och åt djävulskt god tomatsoppa och brownbread. Killen ringde också från Social Welfare kontoret och sa att han skickar en check åt mig med pengar och att jag ska signa on på posten den 10 december. Wooohoo, nu får jag pengar!!! Så jäkla gött att ansökan gick igenom!!! Vågade inte fråga hur mycket, men en sådär 8-10 000 hoppas jag på eftersom jag varit inskriven hos dem sen 29 september.

Ikväll ska jag o Sean gå till Bar no. 8





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0