Live @ Bar no.8 och sköldpaddor

På onsdagen den 22 var jag hemma hos Jennifer Cunningham och gjorde video editing tillsammans med henne. Vi skulle ha launchen av vårt Docks projekt på torsdagkvällen, så vi lade ihop hennes video, några foton jag tagit och min senaste animation (den med draken ni vet) i en loop som skulle spela under kvällen.

Hade det väldigt trevligt hemma hos Jenny kan tilläggas. Hon bor ofta i Dublin när hon är bildlärare där på olika ställen, men nu under sommaren bor hon hos föräldrarna vid universitetet. Vilket underbart hem. Så kreativt och mysigt! Hennes stora tavlor hängde uppe överallt. Den ljusa matsalen var omgjord till ett rum där hon brukar hålla konstcirklar och måla själv. Hon hade en jättetrevlig jack russel, bjöd på kaffe och croissants, visade foton från när hon varit i Sverige och vi drack mer kaffe ute på den stora uteplatsen medan videon gjorde rendering. (vad är motsvarigheten till render på svenska förresten?)

Hon hade även två sköldpaddor som heter Speedy och Gonzales. De var jättetama, och när hon tog ut dem ut terrariet och lät dem springa på golvet så var de snabbare än jag trott och nafsade i ett snöre och drog i det som en hund skulle göra haha! Hade aldrig klappat en sköldpadda förr så jag var helt fascinerad. Det var som att hålla ett föremål och ett djur på samma gång eftersom de är hårda, haha!



Sen på kvällen var det dags för ännu ett Live @ bar no. 8 event. Det är en återkommande videokonst kväll som alltid är kul att gå på. Denna gång var den curaterad av en konstnär som heter Louise Manifold. Jenny visade sin nya video som ägde rum i ett ödehus i Dublin där det påstås spöka. Väldigt bra!
Pratade med Aoife, som var förväntansfull inför vår launch nästa kväll och Maeve från arts centret, som jag hade möte med i ateljén förra fredagen. Hon hade gett mig en text att läsa om out of body experiences, doubles och phantom limbs. Den underhöll mig under några fikastunder under veckan, mycket intressant!

Senare på kvällen dök Sean upp också, efter att ha varit på en poetry reading i Westside library.

Kommentarer
Postat av: Tippie

Haha vilka söta!:D

2009-07-27 @ 00:11:22
URL: http://tippie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0