Jag vill bosätta mig i min ateljé.

Hann inte med att blogga igår. Jag var ledig så jag gick några vändor fram och tillbaka till ateljén med grejer. Sen besökte jag en utställning i Nun's island theatre som är del i Volvo Ocean Race art trail. Den var så himla bra! Maeve hade curaterat den och det var olika videor på temat utopia.

Sen skyndade jag tillbaka till ateljén för att träffa en kille som ville köpa en tavla av mig. Han känner två av de andra i ateljé kollektivet, jag vet vilka de är, men känner dem inte personligen. Det är ju ca 20 konstnärer i Engage art studios och man ser bara nån enstaka perosn varje gång man är där eftersom folk kommer och går olika tider, vissa är där rätt sällan samt folk jobbar inne i sina ateljéer där man inte ser dem.

Killen, som heter John, ville helst köpa alla tavlorna jag ställde ut, men han hade inte så mycket pengar så han valde ut sin favorit, "I'd brush the winter by" och köpte den på avbetalning. Den kostar 400 euro, sä han ska betala 50 euro i veckan.


Min del i Engage studios Ocean Race utställning. Jag sålde bilden i mitten.
Sen spenderade jag ca 3 timmar med att jobba med min animation. Gick så mycket bättre än att jobba hemma eftersom jag inte hade en massa grejer att distraheras av i form av TV, gitarr, internet etc. Sen gick jag hem och åt och senare på kvällen gick jag tillbaka och jobbade i ca 1,5 timmar till. Kom inte hem förrän efter 10 på kvällen.

Mina bästa böcker



Det är så mysigt så jag vill nästan bo där. Drack peppermint tea, åt japanese cracker mix och lyssnade på Mazzy Star. Ahhh jag vill vara där jämt!

Idag har jag jobbat hela dagen. Telefonerna gick varma hela dagen och alla ville ha boende för lördag kväll, info om Ocean Racet etc. Vid ett tillfälle slog det nästan rekord. Det var bara jag och Collum vid info disken och båda höll på och hjälpte folk att boka boende och det var kö, i samma stund meddelade Marie i receptionen över PA systemet: "Calls on line one, two and three for accommodation and line 4 för information, please!" ahhhh som tur var tog min supervisor ett samtal på kontoret, fintan vid souvenirkassan tog ett annat etc. men vaddå stress liksom!

Fick lön idag men det drogs hög emergency tax eftersom min skatt inte har blivit fixad än. Dessutom jobbade jag ju bara knappt 3 veckor på den här månaden så jag fick bara 890 euro! Normalt sett brukar jag få ca 1650 euro... Fan, måste ju betala hyran på fredag och studielånet och elräkningen och senare ateljéhyran innan nästa pay check. Allt det kommer kosta 700 euro! Måste nästan fråga mamma och pappa om de kan låna mig 2000kr till studelånet, för det blir lite kris annars!

Imorgon blir det vernissage maraton. Först öppnar en utställning i Galway Arts centre med Jim Ricks och en holländsk konstnär klockan 6, sen är det vernissage i 126 galleriet klockan 8 och sen ska Jennifer Cunningham ha video screening i Bar no. 8 klockan 9. Men innan dess ska jag jobba 9-6...

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Grattis!

Men det var ju en av mina favoriter... synd att jag inte är rik ;)

2009-05-28 @ 03:03:31
URL: http://kawasart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0