Super 8 och Bar 8.


På torsdagkvällen var jag på ett diskussionsevent i 126 Galleriet som del i vår Dock Discourse utställning. Sen gick vi till Bar 8 ett tag tills det blev mörkt lite efter 11 (ja här blir det mörkt om natten även vid midsommartid) så att vi kunde se en video projektion på skjulet i mitten av hamnområdet som var Michelle's del i utställningen. Jenny gjorde även en ljusinstallation innuti skjulet.
Bar 8 är huset med rött nertill i mitten. En del stod där och kollade på videon också.

Det var så sällsamt vackert på något sätt att stå där i sommarkvällen. Jag träffade på Ann-Maria som jobbar i 126 galleriet och hon sa att ägaren för Bar 8 hade köpt en av mina stora tavlor!
Den här närmare bestämt:


Får se om den kommer att hänga i baren sen. Känns som att det är i stort sett den enda baren jag går till nu för tiden för det är alltid något after party eller art event där. Och 5000 kr kommer att sitta fint det med.

Wooop! Under veckan har det även varit Irlands första Super 8 festival. Alltså en filmfestival enbart för super 8 film. Så retro så det gör ont. Festivalens skapare är en fransk kille som heter Julien och driver "Super 8 Ireland", ett företag där man kan köpa super 8 kameror, film, hyra utrustning etc. och få hjälp med att lära sig hur man filmar, framkallar etc.


Jag har under en längre tid funderat på att försöka lära mig mer om traditionellt filmskapande, eftersom jag har ett stort intresse för att jobba med 35mm och medium format foto, Hasselblad kameror, polaroid, framkalla svartvitt etc. samt gillar att jobba med film och då är ju inte super 8 ett allt för stort steg att ta.

Det galnaste av allt är att Julien bor i samma hus som jag(!) så granne med mig finns det dussintals super 8 kameror, film och utrustning som bara väntar på nya ägare. Jag ska höra av mig till honom och be att få veta mer om vilken kamerasort jag ska satsa på, hur jag klipper film etc.

På fredagkvällen var jag på en film screening i Galway City Museum med korta super 8 filmer av bla. Vivienne Dick, lecturer i the Film and TV department på konsthögskolan i stan och en firad New Wave filmskapare som ska ha ett retrospective på Tate modern i London i höst. Hon uppmuntrade mig att testa super 8 när vi pratade efteråt i Bar 8, där de även visade 60-tals super 8 soft porn. Arty!

På lördagkvällen gick jag till Kelly's bar efter jobbet. Där var det en super 8 filmtävling. Fanns mycket bra filmer och ett par mindre bra. Det bara kliar i fingrarna på mig nu!

Anne-Marie är min favorit-vintage-retro-människa i stan. Hela hennes familj är förresten helt oumbärliga för Galway enligt mig. Hennes pappa driver Ernie's greengrocer, en av de få gammaldags butikerna med lokala, organiska grönsaker, te, vin etc. och hennes bror Paul driver Bell, Book and Candle. Sista och underbaraste second hand skiv/bok affären i stan.

Igår, söndag, var det en Bar Boot Sale i Bierhaus puben nära oss. Anne-Marie och hennes pojkvän Dermot sålde vintage kläder, prylar och kitch. Tänk super 8 kameror, Philip K. Dick novels, rub on tattoo's...
Jag köpte en skål som hon gjort av en vinylskiva. Har velat testa detta själv men jag har ingen vinylskiva som jag inte gillar...

Jag fick Love hearts godis lipstick och såna där tuggummin med tatueringar i på köpet. Dem älskade man ju som liten!

Hon gav mig även denna ring gjord av en scrabble bokstav. Hon hade gjort ringar av alla bokstäverna i ett spel. Men för att hålla det hela lite limited-edition så ska hon inte göra några mer. Jag köpte även en Day of the dead cookie och en chocolate square gjord på rismjöl. sååå gott! A-M ska ha ett stånd på söndagsmarknaden vid St Nicholas och sälja grejer under sommaren så det här var första gången och hon sålde riktigt bra! Vi pratade om super 8 film, A-M jobbade mycket med det på konsthögskolan i Edinburgh, och hon sa att om jag köper en kamera så kan jag få låna projektor och film splicer av henne så slipper jag investera i allt det också. Perfekt ju! En kamera kostar mellan 1000-2000kr så det är ju inte så farligt.

Tatuering från tuggummipaketet. Lär väl inte sitta kvar särskilt läge.

Det var så trevligt att hänga med Ann-Marie och Dermot att jag blev kvar där från halv 5 till 9 när det var dags att packa ihop. Det blev många glas vin och även lite sangria och trevliga människor och en söt hund tillhörande Daniel som säljer munkar på helgmarknaden. Sen gick vi till Blue Note och där träffade vi på Aisling, Caryl, Sinead och Joe som gick med mig på konsthögskolan och som jag inte sett på evigheter. Tyvärr hade det blivit för mycket vin under alla de trevliga timmarna vi spenderat tillsammans, så jag fick snubbla hem lite efter 10.

Bläää vad bakis jag var i morse, och så var jag tvungen att gå upp redan 9, trots att det är min lediga dag eftersom jag var tvungen att gå till ateljén och packa mina bilder till Dublin utställningen i bubbelplast och bära dem till Shane's föräldrars hus så att de kunde ta med dem i bilen till Dublin så jag slipper släpa dem på bussen. De skulle nämligen åka dit idag vid halv 11. Men en supervecka har det varit med film och vintage och underbara människor!

Nu måste jag gå och städa ateljén, för Maeve ska komma på en curator visit runt 5. Imorgon ska hon hålla föredrag om vår utställning i Galway Arts Centre. Första gången jag hör nån annan prata om mina verk, så det ska bli spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0