Travelling Thorugh - Tulca 2010

Här kommer lite bilder från Tulca festival of Visual Arts som pågår i Galway just nu. Jag ställer ut min tunnel video 'Travelling through' tillsammans med fem andra konstnärer från Engage art studios. Utställningen äger rum i ett nytt galleri i en lokal i ett hyreshus som ägs av Niland familjen. Vi har renoverat de två rummen och det har fått namnet Niland Gallery. Förhoppningsvis kommer lokalen att användas till fler utställningar i framtiden.


Responsen jag fått har gjort det så jäkla värt att krypa en kilometer i den där tunneln!


Idag var det en kille och filmade en webb TV episod om Tulca festivalen och intervjuade mig, Miriam och curatorn Michelle.
Får se hur det blir, det var ingen ordentlig intervju utan han sa bara att vi skulle berätta om vårt konstverk och vår utställning när han satte på kameran. Hade föredragit om han ställt frågor istället för nu kändes det som att man bara babblade på. Får se vad han använder sig av i inslaget sen. Han filmade iallafall en massa på min videoinstallation och på mig när jag gick framför videon och bilden projicerades på mig etc.


Imorgon får vi viktigt besök i form av chefen för the Arts council samt landets främsta konstkritiker. Vi har iallafall fått mycket bra kritik på utställningen så här långt, så det har varit jättelyckat och särskilt min video fascineras folk av eftersom den projiceras på hela väggen och när folk står och stirrar på den så hypnotiseras de nästan! Alla konstverken funkar förresten väldigt bra ihop. Ljudet till Jennies video i rummet intill passar till min, Marias sea sponge installation påminner om honungskakor, tunnlar och havet och passar till min video, Miriams ljudinstallation av arbetet vid skrothögen vid hamnen passar till Maeve Cs abstrakta målningar som handlar om just detta flyttande av material... vi är väldigt nöjda!

Min förra lärare Deirdre hade med sig en klass från konsthögskolan och kollade och var stolt över att alla vi sex som ställer ut har gått på skolan, fast olika år.

Och så har jag fått mig världens underbaraste ateljé efter att jag rivit ur heltäckningsmattan och målat golvet blågrått så nu vill jag bara bo där och sitta och lyssna på Fever Ray och dricka honungsté. Precis som jag gjorde idag.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Utställningen ser ju himla bra ut, kul med massa positiv respons! Och fint golv!!! Färgade golv är underskattade.

2010-11-11 @ 18:08:49
URL: http://enoughisenough.blogg.se/
Postat av: Ebba

Håller med, utställningen ser jättehäftig ut! Vad kul att det blev så lyckat. Och fina Sverigebilder i förra inlägget också. Du åkte tillbaka i rättan tid tror jag, nu är det slask och trist här, den långa vintern börjar.

2010-11-11 @ 18:54:12
URL: http://toccata.livejournal.com
Postat av: Emma

Hej hej, vilken fin ateljé du har, supersnyggt golv indeed!

2010-11-18 @ 15:09:24
URL: http://e-heartandhome.blogspot.com/
Postat av: Art By Tina

Jag drömmer och längtar efter en större ateljé - en ateljé som faktiskt går att arbeta i. Min städskrubb håller inte riktigt måttet.

2010-11-19 @ 15:06:34
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0